Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Nezvyčajný dar: pápež František dostal teliatko menom Lou

Pápež František sa zdraví s veriacimi na pravidelnej generálnej audiencii na Námestí sv. Petra vo Vatikáne 13. septembra 2017. Foto: TASR/AP

Teliatko poputuje na farmu pri pápežskom letnom sídle v Castel Gandolfe, ležiacom približne 25 kilometrov juhovýchodne od Ríma.

Vatikán 13. septembra (TASR) - Pomerne netradičný dar dostal dnes pápež František od rodiny zo severotalianskeho mesta Piacenza. Počas pravidelnej stredajšej generálnej audiencie na Námestí sv. Petra vo Vatikáne mu totiž podarovala teliatko s menom Lou.

"Bol som to ja, kto po absolvovaní púte do Lúrd zvieratko pomenoval Lou," povedal farmár Angelo Gramigna. "Narodila sa po mojom návrate (z Lúrd)... je to doposiaľ najkrajšie zvieratko, aké mám. Tento dar je pre mňa splneným snom," dodal.

Hovorkyňa Vatikánu Paloma Ovejerová podľa agentúry DPA uviedla, že teliatko poputuje na farmu pri pápežskom letnom sídle v Castel Gandolfe, ležiacom približne 25 kilometrov juhovýchodne od Ríma.

Na dnešnej generálnej audiencii sa zúčastnil aj bývalý britský premiér Tony Blair, ktorý takmer pred desaťročím konvertoval na rímskokatolícku vieru. Počas audiencie sa Blairovi podarilo pápežovi podať ruku.

František na dnešnú audienciu prišiel s modrinou pod ľavým okom a náplasťou na ľavom obočí. Tieto zranenia utŕžil pri nehode, ku ktorej došlo počas jeho nedávnej návštevy v Kolumbii. Papamobil, ktorý Františka vtedy prevážal, totiž prudko zastavil, v dôsledku čoho si pápež udrel hlavu o nepriestrelné sklo.