Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Vo Venezuele počas nepokojov zahynulo už 100 ľudí

Na archívnej snímke drží žena sviečku na spomienke na obete násilia počas protivládnych demonštrácii vo Venezuele. Foto: TASRAP

Venezuelský prokurátor uviedol na Twitteri, že v noci nadnes prišiel v Caracase o život 16-ročný muž a 23-ročný muž zahynul pri demonštrácii v štáte Merida.

Caracas 27. júla (TASR) - Takmer štyri mesiace trvajúce občianske nepokoje vo Venezuele si vyžiadali už 100 obetí. Informovala o tom dnes agentúra AP, ktorá urobila bilanciu na základe oficiálnych správ.

Venezuelský prokurátor uviedol na Twitteri, že v noci nadnes prišiel v Caracase o život 16-ročný muž a 23-ročný muž zahynul pri demonštrácii v štáte Merida. Tým bilancia mŕtvych dosiahla sto.

Väčšina z obetí protivládnych protestov, ktoré sa začali v apríli, sú mladí muži zabití paľbou zo strelných zbraní. V štatistike sú tiež policajti údajne napadnutí demonštrantami a civilisti zabití pri nehodách spojených s cestnými zátarasami vytvorenými počas protestov.

Počet obetí sa rôzni, keď opozičné a vládne zdroje majú svoje bilancie a uvádzajú aj rôzne príčiny úmrtí.

Lídri venezuelskej opozície vyzvali zamestnancov, aby v stredu a dnes nešli do práce a pridali sa tak k veľkému celoštátnemu štrajku proti snahám prezidenta krajiny Nicolása Madura o revíziu ústavy.