Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 10. jún 2024Meniny má Margaréta
< sekcia Zahraničie

Venezuela zvýši počet letov medzi Moskvou a Caracasom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Tento krok minister oznámil v reakcii na uzavretie vzdušného priestoru pre ruské lietadlá zo strany Európskej únie a Spojených štátov.

Caracas/Moskva 4. marca (TASR) - Venezuelský minister turizmu Ali Padrón vo štvrtok oznámil, že jeho krajina zvýši počet letov štátnych aerolínií medzi Moskvou a Caracasom. V piatok o tom informovala agentúra AFP.

Tento krok minister oznámil v reakcii na uzavretie vzdušného priestoru pre ruské lietadlá zo strany Európskej únie a Spojených štátov.

"Venezuela je pripravená pokračovať v prijímaní ruských turistov," napísal vo štvrtok na sociálnej sieti Twitter minister Padrón po telefonáte s predsedom ruskej Federálnej agentúry pre cestovný ruch (Rosturizm). Dodal, že sa dohodli na zvýšení počtu letov prostredníctvom venezuelskej spoločnosti Conviasa. Tá spustila priame lety medzi Moskvou a Caracasom v máji 2021.

AFP pripomenula, že Rusko je pre Venezuelu kľúčovým spojencom od čias vlády prezidenta Huga Cháveza. Súčasná hlava štátu Nicolás Maduro nedávno vyjadril podporu Kremľu a kroky Západu vedené proti Moskve označil ako "zločiny". Napriek tomu venezuelský prezident trvá na tom, aby Rusko s Ukrajinou pokračovalo v mierových rozhovoroch.