Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Venezuelský prezident Hugo Chávez pokračuje na Kube v boji o život

Huga Cháveza budú na Kube ožarovať štyri alebo päť týždňov. Nepovedal však, či celý ten čas zostane na Kube. Foto: TASR/AP

Hugo Chávez opätovne kandiduje do funkcie v októbrových voľbách a tvrdí, že choroba mu v tomto politickom cieli nezabráni.

Caracas 25. marca (TASR) - Venezuelský prezident Hugo Chávez, ktorému pred mesiacom kubánski lekári odstránili z tela zhubný nádor, oznámil, že sa dnes vracia na Kubu, kde ho začnú liečiť ožarovaním. Dodal, že sa cíti dobre a o niekoľko dní sa vráti domov do vlasti.

Na konci minulého mesiaca absolvoval 57-ročný socialista Chávez v Havane už tretiu operáciu za necelý rok, počas ktorej mu kubánski lekári odoperovali z panvy malígny nádor.

"Dnes odchádzam do Havany," oznámil v noci nadnes na stretnutí so svojimi poradcami, ktoré prenášala televízia. " Rozhodol som sa, na odporúčanie môjho lekárskeho tímu a tiež môjho politického tímu, začať teraz, v nedeľu, s liečbou ožarovaním." Chávez ju označil za "doplnkovú k operácii," ktorú absolvoval minulý mesiac.

"Včera mi vybrali posledné stehy, ktoré zostali od operácie. Všetko je veľmi dobré. Oveľa lepšie chodím. Bez akýchkoľvek komplikácií, vďaka bohu."

Huga Cháveza budú na Kube ožarovať štyri alebo päť týždňov. Nepovedal však, či celý ten čas zostane na Kube.

Venezuelský prezident neprezradil, aký typ rakoviny má ani v ktorej časti panvy mal nádor.

Chávez opätovne kandiduje do funkcie v októbrových voľbách a tvrdí, že choroba mu v tomto politickom cieli nezabráni.

Jeho posledné slová pre televíziu boli: "Odchádzam, aby som pokračoval v tomto boji, boji o život."