Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Vianočnej výzdobe Bieleho domu dominuje pes Bo

Nadšenie vyvolal medovníkový Biely dom, ktorý tradične pečie a zdobí prezidentský cukrár Bill Yosses. Foto: TASR/AP

Pes Bo je všade - na ozdobách, dokonca aj na keksíkoch, neživý model Bo v takmer životnej veľkosti a so santaclausovskou čapicou na hlave zdobí jednu zo sál Bieleho domu.

Washington 30. novembra (TASR) - Hlavným motívom predvianočnej výzdoby washingtonského Bieleho domu je toho roku pes Bo.

Keď v stredu prvá dáma Michelle Obamová robila tradičnú prehliadku Bieleho domu pre rodiny vojakov, ukázalo sa, že portréty psa Bo sú na všakovakých ozdobách, dokonca aj na keksíkoch, ktorými hostí ponúkala, pričom neživý model Bo v takmer životnej veľkosti a so santaclausovskou čapicou na hlave zdobí jednu zo sál Bieleho domu.

Prvá dáma USA Michelle Obamová so živým modelom - psom Bo.
Foto: TASR/AP
Nadšenie detí bolo ešte väčšie, keď sa Bo z mäsa a kostí v jednej zo sál pridal k ich sprievodu.

Nie menšie nadšenie vyvolal u návštevníkov medovníkový Biely dom, ktorý už tradične pečie a zdobí prezidentský cukrár Bill Yosses.

Na zhotovenie medovníkového "domčeka" bolo toho roku treba 136 kilogramov cesta a na jeho ozdobu 80 kilogramov medovníčkov a 22 kilogramov čokolády.

Na rozdiel od uplynulých rokov toho roku medovníkový domček nie je biely, ale pieskovej farby - ako bola jeho predloha do roku 1789, keď budovu dali natrieť na bielo.