Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Polícia v Charlotte zverejnila záznam z usmrtenia Afroameričana

Na videozábere z 20. septembra 2016 vidno, ako polícia Charlotte-Mecklenburg zasahuje proti černošskému Američanovi Keithovi Scottovi, ktorí po streľbe leží na zemi. Foto: TASR/AP

Záznamy pochádzajú z kamery z palubnej dosky auta a kamery upevnenej na uniforme policajta. Polícia zverejnila aj fotografie pištole a marihuany, ktoré podľa nej mal Scott pri sebe.

Charlotte 25. septembra (TASR) - Polícia mesta Charlotte v americkom štáte Severná Karolína zverejnila v sobotu večer záznamy z kamier zachytávajúce kontroverzný zásah, pri ktorom černošský policajt zastrelil v utorok Afroameričana Keitha Lamonta Scotta.



Spravodajská stanica BBC informovala, že záznamy pochádzajú z kamery z palubnej dosky auta a kamery upevnenej na uniforme policajta. Polícia zverejnila aj fotografie pištole a marihuany, ktoré podľa nej mal Scott pri sebe.




Rodina obete tvrdí, že Scott mal v čase zásahu v ruke knihu, nie zbraň. Šéf polície v Charlotte Kerr Putney ale novinárom povedal, že Scott mal strelnú zbraň.



Na zázname z kamery z palubnej dosky auta vidno, ako Scott vystupuje z auta a kráča pospiatky s rukami dole. Podľa BBC nie je jasné, či drží niečo v ruke. Následne sú počuť štyri výstrely a muž padá k zemi.




Na zázname z kamery upevnenej na uniforme policajta vidno Scotta pred svojím autom s rukami dole, nie je však vidno moment streľby.

Podľa BBC tak nie je jasné, či Scott mal v ruke zbraň. Právny zástupca rodiny obete Justin Bamberg konštatoval, že na záznamoch nevidno zbraň v Scottovej ruke.