Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Slon vyčíňal v uliciach indického mesta Siliguri, ničil domy

Na snímke divý slon, ktorý zablúdil z lesa do indického mesta Siliguri, demoluje motorky na ulici predtým, ako ho veterinári uspali v stredu 10. februára 2016. Foto: TASR/AP

Rozrušený slon v zmätku dupal po zaparkovaných autách a motocykloch. To všetko pozorovali z balkónov a striech davy zhromaždených ľudí.

Kalkata 10. februára (TASR) - Divo žijúci slon dnes vyčíňal v meste Siliguri v indickom štáte Západné Bengálsko. Ničil tam domy a vystrašených obyvateľov donútil k úteku. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Rozrušený slon v zmätku dupal po zaparkovaných autách a motocykloch. To všetko pozorovali z balkónov a striech davy zhromaždených ľudí. Niektorí išli v odstupe za slonom a sledovali ho, ako postupuje ulicami mesta.

Zatúlaný slon dnes vyšiel z lesa v oblasti Bajkunthapur, prešiel cez cesty a malú rieku a potom vošiel do mesta Siliguri na severe Západného Bengálska. Po niekoľkých hodinách prenasledovania úrady zviera omráčili uspávajúcou injekciou a použili žeriav na jeho odvoz z mesta.

Tlačová agentúra PTI citovala správcu lesa, podľa ktorého slon poškodil domy tým, že vrážal do múrov a váľal piliere.