Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Zahraničie

Počet obetí požiaru bytového domu v Hanoji stúpol na 56

Požiar v bytovom dome vo vietnamskom hlavnom meste Hanoj 13. septembra 2023. Foto: TASR/AP

Medzi mŕtvymi sú najmenej tri deti, informovali štátne médiá.

Hanoj 13. septembra (TASR) - Na 56 stúpol počet obetí rozsiahleho požiaru deväťpodlažného bytového domu vo vietnamskom hlavnom meste Hanoj. Ďalších 37 ľudí utrpelo zranenia, informovala v stredu miestna polícia. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Medzi mŕtvymi sú najmenej tri deti, informovali štátne médiá.

Požiar vypukol v utorok pred polnocou miestneho času (približne o 19.00 h SELČ). Ide o najtragickejší požiar vo Vietname za uplynulých 20 rokov, píše AFP.

Oheň sa v stredu nad ránom podarilo uhasiť. Záchranári sa hodiny snažili dostať sa do budovy. Polícia uviedla, že majiteľa budovy zadržali pre podozrenie z porušenia protipožiarnych predpisov.

Bytový dom v úzkej uličke v obytnej štvrti na juhozápade Hanoja má len jeden východ, malé balkóny boli obohnané mrežami a chýbal núdzový únikový rebrík. Podľa úradov v ňom žilo celkovo 150 ľudí.

Príčina vzniku požiaru nebola bezprostredne známa.

Vo Vietname zaznamenali v posledných rokov niekoľko požiarov s tragickými následkami. Vlani zahynulo pri požiari trojpodlažného karaoke baru v Hočiminovom meste (Saigone) 32 ľudí. Majiteľa budovy následne zadržali pre podozrenie z porušenie protipožiarnych predpisov.