Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Pri požiari bytového domu v Hanoji zahynulo 12 ľudí

Požiar v bytovom dome vo vietnamskom hlavnom meste Hanoj 13. septembra 2023. Foto: TASR/AP

Vietnamské úrady zachránili približne 70 ľudí, pri čom 54 zranených osôb previezli do nemocníc. Podľa úradov žilo v objekte celkovo 150 ľudí.

Hanoj 13. septembra (TASR) - Približne 12 ľudí zahynulo a vyše 50 sa zranilo v noci na stredu pri rozsiahlom požiari deväťpodlažného bytového domu vo vietnamskom hlavnom meste Hanoj. Presný počet obetí požiaru úrady zatiaľ nepotvrdili, informuje agentúra AP s odvolaním sa na vietnamské médiá.

Vietnamské úrady zachránili približne 70 ľudí, pri čom 54 zranených osôb previezli do nemocníc. Podľa úradov žilo v objekte celkovo 150 ľudí.

Oheň sa v stredu nad ránom podarilo uhasiť, záchranné operácie však naďalej prebiehajú.

"Dym bol všade. Z vyššieho poschodia vyhodili malého chlapca, neviem, či to prežil, hoci ho ľudia zachytili za pomoci matraca," uviedla jedna svedkyňa pre agentúru AFP.

Bytový dom sa nachádza v úzkej uličke v obytnej štvrti juhozápadnej časti Hanoja. Budova má len jeden východ, malé balkóny obohnané mrežami a nebola vybavená ani núdzovým únikovým rebríkom.

Príčina vzniku požiaru nebola bezprostredne známa.

Vo Vietname zaznamenali v posledných rokov niekoľko požiarov s tragickými následkami. Vlani zahynulo pri požiari trojpodlažného karaoke baru v Hočiminovom Meste 32 ľudí; majiteľa budovy následne zadržali pre podozrenie z porušenie protipožiarnych predpisov.