Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Vietnamský súd poslal do väzenia štyroch ľudí za tragický pád lešenia

Záchranári prehľadávajú ruiny po páde lešenia v pobrežnej priemyselnej zóne Vung Ang vo Vietname na archívnej snímke z 25. marca 2015. Najmenej 13 robotníkov zahynulo a 29 ďalších utrpelo zranenia pri páde lešenia, ku ktorému došlo v pobrežnej priemyselnej zóne Vung Ang vo Vietname. Foto: TASR/AP

Pri páde lešenia na projekte prístavnej hrádze v ekonomickej zóne mesta Ha Tinh zahynulo trinásť ľudí a 29 utrpelo zranenia.

Hanoj 21. decembra (TASR) - Súd v strednom Vietname odsúdil dvoch Juhokórejčanov a dvoch Vietnamcov na väzenie za porušenie bezpečnostných predpisov v prípade pádu lešenia, ktoré v marci zabilo 13 ľudí a ďalších 29 osôb zranilo. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Predstaviteľka súdu v meste Ha Tinh po štvordňovom procese oznámila, že Juhokórejčan Kim Čong-uk dostal trest tri a pol roka väzenia za nedodržanie predpisov platných pre bezpečnosť práce. Druhý Juhokórejčan, I Če-mjung, si odpyká trojročný trest odňatia slobody za rovnaké trestné činy. Dvaja vietnamskí zamestnanci boli odsúdení takisto - jeden na tri roky a druhý na dva a pol roka.

Za pád lešenia môže chybný systém svoriek.

Všetky obete boli vietnamskí subdodávatelia pracujúci na projekte prístavnej hrádze v ekonomickej zóne mesta Ha Tinh.

Dodávateľom stavby bola firma Samsung C&T Vietnam, filiálka spoločnosti Samsung Group.