Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Vlakovú súpravu vo Švajčiarsku zasiahol na horskej trati zosuv pôdy

Vykoľajený vlak pri jednej z alpských roklín vo Švajčiarsku. Foto: TASR/AP
Záchranári zasahujú pri vlakovej nehode po vykoľajení vlaku pri jednej z alpských roklín vo Švajčiarsku. Foto: TASR/AP

Na mieste zasahovalo okolo sto záchranárov, posádky štyroch vrtuľníkov, osem sanitiek a viaceré hasičské útvary so silou 60 mužov.

Chur 13. augusta (TASR) - Päť ľudí sa dnes zranilo ťažko a ďalších šesť utrpelo ľahšie zranenia, keď sa pri jednej z alpských roklín vo Švajčiarsku vykoľajila vlaková súprava smerujúca zo St. Moritzu do Churu. Vo vozňoch sa v tom čase nachádzalo okolo 200 cestujúcich. Viacerí z pasažierov utrpeli šok.

Informovali o tom internetové vydanie denníka Blick, ako aj tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje.

Súprava horskej železnice doplatila na obľúbenej trati v kantóne Graubünden na zosuv pôdy, ktorý ju zasiahol na úseku medzi dvoma tunelmi. Aj keď sa tri vagóny vykoľajili, ani jeden neskončil v rokline.

Na mieste zasahovalo okolo sto záchranárov, posádky štyroch vrtuľníkov, osem sanitiek a viaceré hasičské útvary so silou 60 mužov. Evakuovať sa podarilo všetky osoby z vlakovej súpravy.

Podľa slov jedného z cestujúcich pre švajčiarske médiá zostal prvý vagón súpravy vo vzdialenosti desiatok metrov od trate visieť na stromoch stojacich na strmom svahu.

Trať, na ktorej došlo dnes k nešťastiu, zostáva až do odstránenia následkov nehody uzavretá v plnom rozsahu. Všetkým poškodeným je poskytovaná maximálna možná starostlivosť.



Fotogaléria k článku