Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Vnuka albánskeho diktátora uväznili za obchodovanie s kokaínom

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Okrem 42-ročného Ermala Hoxhu poslal súd pre závažnú trestnú činnosť v Tirane do väzenia taktiež ôsmich jeho spoločníkov vrátane dvoch Kolumbijčanov, a to na desať až trinásť rokov.

Tirana 11. júla (TASR) - Špeciálny súd v Albánsku uložil dnes desaťročný trest odňatia slobody vnukovi niekdajšieho vodcu tamojších komunistov Envera Hodžu (Hoxhu) za obchodovanie s kokaínom, ktorý pochádzal z Latinskej Ameriky a smeroval na západoeurópske trhy.

Okrem 42-ročného Ermala Hoxhu poslal súd pre závažnú trestnú činnosť v Tirane do väzenia taktiež ôsmich jeho spoločníkov vrátane dvoch Kolumbijčanov, a to na desať až trinásť rokov. Celú skupinu albánske orgány zadržali v januári 2015 po tom, ako v jej pôsobisku neďaleko Tirany zhabali približne 120 kilogramov kokaínu, ako aj peňažnú hotovosť a zbrane.

Odsúdený drogový díler je najstarším vnukom Envera Hodžu, ktorý vládol Albánsku tvrdou rukou od roku 1944 až do svojej smrti v roku 1985. Študentská vzbura v roku 1990 nakoniec viedla k pádu albánskeho komunistického režimu.