Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Vnútrobelgické konzultácie o CETA sa skončili neúspechom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Predstavitelia Valónska majú čas do ôsmej hodiny ráno, aby pripravili nové návrhy textov na rokovanie najmä v oblasti poľnohospodárskej politiky, a aby doladili svoje konečné pozície.

Brusel 26. októbra (TASR) - Konzultácie medzi predstaviteľmi všetkých subjektov belgickej federácie, ktoré v utorok poobede zvolal minister zahraničných vecí Didier Reynders, sa skončili po vyše šiestich hodinách bez dosiahnutia výsledku ohľadom obchodnej dohody EÚ s Kanadou (CETA).

Tlačová agentúra Belga informovala, že rokovania, ktoré sa skončili v utorok po 22.00 h, budú pokračovať dnes o 08:00 h miestneho času.

"Naša práca pokračuje," povedal pre médiá predseda regionálnej valónskej vlády Paul Magnette po skončení utorňajších rokovaní.



Podľa agentúry Belga majú predstavitelia Valónska, ktoré sa stavia proti podpisu dohody CETA, čas do ôsmej hodiny ráno, aby pripravili nové návrhy textov na rokovanie najmä v oblasti poľnohospodárskej politiky, a aby doladili svoje konečné pozície.

Vnútropolitické rokovania všetkých subjektov belgickej federácie pozorne sledujú inštitúcie Európskej únie, lebo ich výsledok ešte stále môže rozhodnúť o tom, či sa vo štvrtok v Bruseli uskutoční plánovaný summit EÚ-Kanada, ktorého hlavným cieľom bol práve podpis dohody CETA.