Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Vo Francúzsku migranti zbili maďarského vodiča kamióna

Na archívnej snímke migranti sledujú policajtov, ktorí asistujú zamestnancom v helmách pri strhávaní provizórnych príbytkov migrantov využívajúcich na spánok v južnom sektore tábora pri prístavnom meste Calais 29.februára 2016. Foto: TASR /AP

Hovorca maďarského ministerstva zahraničných vecí Tamás Menczer uviedol, že napadnutého občana Maďarska previezli s poraneniami do nemocnice.

Budapešť 22. septembra (TASR) - Migranti pri francúzskom meste Calais zbili vodiča maďarského kamióna, informovala dnes agentúra MTI. Hovorca maďarského ministerstva zahraničných vecí Tamás Menczer uviedol, že napadnutého občana Maďarska previezli s poraneniami do nemocnice.

Rezort diplomacie je podľa hovorcu v priebežnom kontakte so zraneným vodičom kamióna i s jeho rodinou.

Podľa maďarskej verejnoprávnej televíznej stanice M1 manželka kamionistu uviedla, že manžel spal na parkovisku vo vozidle. Nadránom sa zobudil na to, že sa kabína vozidla hýbe. Vystúpil, aby zistil čo sa deje, no vtedy ho údajne napadla štvorica útočníkov. Tí ho udreli zozadu do hlavy a útočili na neho železnou tyčou. Vodičovi sa podarilo ujsť naspäť do kabíny, avšak útočníci rozbili okno a bili ho ďalej.

Policajtov zavolal francúzsky vodič nákladného auta.