Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Vo Francúzsku počas silvestrovskej noci podpálili 650 áut

Horiace auto a dav viac ako 100 ľudí sa zhromažďuje po smrteľnej streľbe muža v Milwaukee , v sobotu, 13. augusta , 2016 . Foto: TASR/AP

Ide o nárast oproti 602 autám zapáleným pred rokom.

Paríž 2. januára (TASR) - Celkovo 650 vozidiel podpálili vo Francúzsku počas silvestrovskej noci. Ide o nárast oproti 602 autám zapáleným pred rokom, vyplýva z údajov, ktoré v nedeľu zverejnilo ministerstvo vnútra v Paríži.

Podpaľovanie áut sa stalo vo Francúzsku už pred rokmi akýmsi silvestrovským "rituálom", podľa rezortu vnútra však v uplynulých piatich rokoch bol počet takto zničených vozidiel o pätinu nižší než v období predtým.

Francúzske úrady hlásili počas novoročných osláv "určité napätia alebo narušenia verejného poriadku", no nedošlo podľa nich k vážnym incidentom. Počas noci predbežne zadržali 454 ľudí, z nich 301 skončilo v policajnej väzbe.

Po celej krajine bolo v nasadení viac ako 100.000 policajtov, vojakov, hasičov a príslušníkov civilnej ochrany. Vzhľadom na obavy z terorizmu boli v metropole Paríži bezpečnostné opatrenia mimoriadne prísne pri tradičných oslavách nového roka na bulvári Champs-Élysées.