Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Vo Francúzsku potrestali prvého človeka za nelegálne sťahovanie hudby

Foto: TASR/AP

Tesár vo veku 39 rokov dostal od francúzskeho súdu pokutu 150 eur.

Paríž 14. septembra (TASR) - Tridsaťdeväťročný tesár sa vo Francúzsku stal prvou potrestanou osobou podľa vyše dva roky starého zákona o ilegálnom sťahovaní hudby a iných autorsky chránených súborov z internetu. Informovali o tom dnes tamojšie médiá.

Súd v meste Belfort vo administratívnom regióne Franch-Comté na severovýchode Francúzska udelili Alainovi Prévotovi pokutu 150 dolárov za to, že si spoločne so svojou manželkou stiahli z internetu bez zaplatenia dve piesne od americkej speváčky Rihanny.

Ako uviedla rozhlasová stanica RTL, Prévota pred vznesením obvinenia trikrát napomenuli, že sťahoval z internetu nelegálny obsah. Široko diskutovaná legislatíva, ktorú schválil parlament v roku 2009, nariaďuje providerom, aby odpojili z internetu užívateľov, opakovane pristihnutých pri ilegálnom sťahovaní hudby, filmov a videohier.

Úrad, ktorý bol podľa zákona poverený dohliadať nad ilegálnym sťahovaním súborov z internetu, do dnešného dňa odoslal užívateľom 100.000 listov s upozornením o ich nezákonnej činnosti. Zatiaľ sa pred súd dostalo len 14 podobných prípadov, napísala agentúra DPA.