Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Zahraničie

Vo viacerých častiach Ukrajiny sa rozozneli sirény leteckého poplachu

Ľudia odpočívajú na stanici metra používanej ako úkryt pred bombami počas raketového útoku v Kyjeve na Ukrajine v piatok 16. decembra 2022. Foto: TASR/AP

Prosím choďte do úkrytov, uviedla na sociálnej sieti Telegram vojenská správa Kyjeva.

Kyjev 17. decembra (TASR) - Sirény varujúce pred vzdušným útokom sa v sobotu rozozneli vo viacerých častiach Ukrajiny vrátane hlavného mesta Kyjev. Deje sa tak len jeden deň po rozsiahlom ruskom útoku na objekty kritickej infraštruktúry. TASR správu prevzala od agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na miestnych predstaviteľov.

"Prosím choďte do úkrytov," uviedla na sociálnej sieti Telegram vojenská správa Kyjeva. Podľa denníka The Guardian sa sirény ozvali aj v Ľvove a vo Volynskej oblasti na západe Ukrajiny či v Mykolajive.

Bieloruský projekt Hajun, ktorý monitoruje vojenské aktivity v Bielorusku, na sociálnych sieťach uviedol, že nad Bieloruskom bolo spozorovaných niekoľko ruských lietadiel smerujúcich na sever Ukrajiny.

Reuters upozorňuje, že dané informácie nedokázal nezávisle overiť.

Ukrajina bola vystavená masívnym raketovým útokom Ruska aj v piatok. Generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl v sobotu ráno informoval, že na ukrajinskú infraštruktúru bolo vypálených celkovo 98 rakiet. Útoky sa sústredili najmä na Kyjevskú, Charkovskú a Záporožskú oblasť.