Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Vo východnom Jeruzaleme bodol Palestínčan izraelskú vojačku

Na archívnej snímke policajti zaisťujú stopy po útoku Palestínčana, ktorý ozbrojený nožom spôsobil vážne zranenia. Foto: TASR/AP

V blízkosti miesta útoku zadržala aj ďalšieho podozrivého. Dodala, že pri útoku utrpela ľahké zranenia aj ďalšia vojačka.

Jeruzalem 6. novembra (TASR) - Palestínsky útočník vo východnom Jeruzaleme v pondelok bodol izraelskú vojačku, utrpela pri tom vážne zranenia. Polícia následne útočníka zastrelila. TASR o tom informuje na základe informácií agentúry AFP.

"Terorista ozbrojený nožom prišiel na policajnú stanicu Šalem a bodol vojačku... pohraničná polícia teroristu zneškodnila streľbou," uviedla polícia vo vyhlásení.

Polícia útočníka identifikovala ako mladého Palestínčana zo štvrte Ísáwija vo východnom Jeruzaleme. V blízkosti miesta útoku zadržala aj ďalšieho podozrivého. Dodala, že pri útoku utrpela ľahké zranenia aj ďalšia vojačka. Izraelská záchranná služba zároveň uviedla, že ošetrila dvoch zranených vo veku 20 rokov.

Ide o zatiaľ posledný útok v tejto oblasti počas prebiehajúcej izraelskej ofenzívy v pásme Gazy. Koncom októbra polícia informovala o podobnom prípade, keď Palestínčan vo východnom Jeruzaleme nožom vážne zranil izraelského policajta. Polícia útočníka taktiež zastrelila.

Izrael si nárokuje celý Jeruzalem ako svoje nedeliteľné hlavné mesto. Palestínčania chcú, aby sa východný Jeruzalem, ktorý Izrael dobyl počas šesťdňovej vojny v roku 1967, stal hlavným mestom ich budúceho štátu.

Medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas vypukol 7. októbra vojnový konflikt po koordinovaných útokoch Hamasu na izraelské územie, ktoré si vyžiadali 1400 obetí. Izraelská armáda reagovala odvetnými náletmi na pásmo Gazy, pri ktorých podľa tamojších úradov dosiaľ zahynulo viac ako 9770 ľudí, väčšinou civilistov.