Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Vodič, ktorý na pláži vrážal do ľudí a zabil Talianku, dostal 42 rokov

Foto: Ilustračné foto

Sudkyňa Kathryn Slorozanová vyhlásila, že ľútosť, ktorú prejavil 40-ročný Nathan Campbell, bola účelová a nemyslel ju úprimne.

Los Angeles 26. septembra (TASR) - Vodič, ktorý pred dvoma rokmi vpálil s autom do ľudí na známej kalifornskej pláži Venice Beach v Los Angeles, kde zabil Talianku na svadobnej ceste a zranil 17 chodcov, bol v piatok odsúdený na 42 rokov väzenia. Sudkyňa Kathryn Slorozanová vyhlásila, že ľútosť, ktorú prejavil 40-ročný Nathan Campbell, bola účelová a nemyslel ju úprimne.

Muž hovoril jasne a bez emócií, keď čítal na súde svoje rukou písané vyjadrenie. Povedal, že žiadne slová nevyjadria jeho ľútosť nad nočnou morou, ktorú spôsobil mnohým 3. augusta 2013. Priznal, že spôsobil ľuďom citové aj fyzické trauma, ale tvrdil, že "strašnú nehodu" nezavinil úmyselne.

"Želám si, aby som bol mohol zastaviť, ale spanikáril som a spôsobil bolesť mnohým ľuďom."

Sudkyňa odmietla, že by išlo o nehodu. Podľa jej slov vodič mohol zastaviť.

Campbell prenasledoval drogového dílera, ktorý ho okradol, keď sa v svojom aute Dodge Avenger rútil po jednej z najznámejších turistických atrakcií Los Angeles.

"Len čirou náhodou nezabil viac ľudí," vyhlásil pomocný prokurátor Victor Avila. "Obvinený spôsobil chaos a vyvolal scenár veľkého násilia, ktoré do dnešného dňa nielen traumatizuje obete, ale aj svedkov, ktorí to sledovali z odstupu," dodal.

Svedkovia počuli revať motor a jeden muž povedal, že Campbell sa usmieval, keď narážal autom do ľudí a tí lietali vzduchom. Bolo počuť výkriky zdesenia a od bolesti, ale nik nepočul vodiča trúbiť alebo inak varovať ľudí.