Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Vodič, ktorý zabil sedem ľudí: Mal by som sa za to streliť do hlavy

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Motorista stratil kontrolu nad vozidlom typu Toyota a zišiel z komunikácie v rýchlosti údajne najmenej 200 km/hodinu.

Moskva 23. septembra (TASR) - Policajti predviedli v ruskom hlavnom meste Moskve za jediný deň 131 vodičov, ktorí riadili vozidlá pod vplyvom alkoholu, 60 z nich odmietlo absolvovať zdravotnícku prehliadku. Traja z nich boli účastníkmi dopravných nehôd, informoval dnes tamojší dopravný inšpektorát.

Ako je známe, v sobotu prišlo na západe Moskvy k tragickej dopravnej nehode, keď podnapitý 30-ročný vodič vrazil autom do ľudí, čakajúcich na zastávke MHD a sedem z nich, vrátane troch tínedžerov, usmrtil. Ďalšie tri osoby vyviazli s ťažkými zraneniami.

Motorista stratil kontrolu nad vozidlom typu Toyota a zišiel z komunikácie v rýchlosti údajne najmenej 200 km/hodinu. Polícia ho zadržala na mieste nešťastia.

Muž, ktorý sa medzičasom priznal, že pil dva dni pred nehodou, pri výsluchu, ako to dokazuje zverejnený videozáznam, vyhlásil, že za to, čo spáchal, by sa mal streliť do hlavy.

Podľa záznamov ruských orgánov sa vodič už päťkrát zodpovedal z porušenia dopravných predpisov. Pred dvoma rokmi už riadil pod vplyvom alkoholu, v tomto roku ho dvakrát pristihli pri prekročení povolenej maximálnej rýchlosti.