Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Vodiča z Grazu možno preložia do Viedne, správa sa agresívne

Hasiči a policajti stoja pri zničenom bicykli na mieste nehody, kde vodič terénneho vozidla vrazil do davu ľudí v centre Grazu na juhu Rakúska 20. júna 2015. Foto: TASR/AP

V nemocnici je ešte stále šesť dospelých a jedno dieťa.

Graz 3. júla (TASR) - Prokuratúra v Grazi posúdi žiadosť vedenia tamojšieho justičného zariadenia Graz-Jakomini o preloženie 26-ročného vodiča terénneho vozidla, ktorý 20. júna usmrtil v pešej zóne štajerskej metropoly troch a zranil 36 ľudí. Rodák z Bosny a Hercegoviny, ktorý žije od štyroch rokov v alpskej republike, je od uvalenia vyšetrovacej väzby agresívny, a to tak voči sebe samému, ako aj voči svojmu okoliu. Navyše s orgánmi činnými v trestnom konaní nespolupracuje.

Informácie priniesla tlačová agentúra APA s odvolaním sa na hovorcu Generálneho riaditeľstva pre výkon trestu generála Josefa Schmolla.

K žiadosti o preloženie do justičného zariadenia Viedeň-Josefstadt sa kompetentní v Grazi rozhodli po tom, ako uväznený muž pri rozhovore s väzenskými psychológmi podľahol emóciám a bol tak verbálne agresívny, že ho väzenská služba musela umiestniť v osobitne zabezpečenom trakte zariadenia. Psychológovia neboli v ohrození, pretože ich od muža oddeľovali mreže, píše internetové vydanie denníka Kleine Zeitung.

Práve spomínaná väznica vo Viedni má predpoklady na starostlivosť o podobných väzňov v špeciálnom nemocničnom trakte.

Podľa informácií Krajinskej nemocnice v Grazi sa stav jedného z pacientov so životunebezpečným zranením stabilizoval a zlepšil. V kritickom stave tak zostáva už iba jeden z hospitalizovaných. V nemocnici je ešte stále šesť dospelých a jedno dieťa.