Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Vojaci NATO uskutočnili v Poľsku masívny výsadok

Na snímke príslušníci 82. výsadkovej divízie počas zoskoku v rámci cvičenia Anakonda 2016 neďaleko poľského mesta Toruň 7. júna 2016. Foto: TASR/AP

Cvičný výsadok bol súčasťou najväčšieho cvičenia na území Poľska od konca roka 1989. Tohtoročné cvičenie NATO s názvom Anakonda 2016 je reakciou na potenciálnu hrozbu zo strany Ruska.

Toruň 8. júna (TASR) - Približne 2000 vojakov NATO z USA, Veľkej Británie a Poľska uskutočnilo včera cvičný výsadok, ktorý bol súčasťou najväčšieho cvičenia na území Poľska od konca roka 1989. Informovala o tom agentúra AP.

Tohtoročné cvičenie NATO s názvom Anakonda 2016 je reakciou na potenciálnu hrozbu zo strany Ruska. Desiatky amerických vojakov a vojenských vozidiel pristáli vo výcvikovom stredisku na okraji poľského mesta Toruň. Vojenskou misiou v poľskom meste bolo zabezpečiť ochranu mosta na rieke Visla.



Na medzinárodnom cvičení sa zúčastní celkovo asi 31.000 vojakov z 19 členských krajín NATO a z piatich partnerských krajín. Tí budú cvičiť a testovať spoločnú reakciu na hrozby nielen na zemi, ale aj na mori a vo vzduchu. Cvičenie potrvá do konca júna.