Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Vojak strieľal do kolegov na armádnej základni

Ilustračné foto Foto: TASR / AP

Príčina vojakovho konania na základni Bušúša nie je známa, konštatovala agentúra Reuters.

Tunis 25. mája (TASR) - Streľba tuniského vojaka do kolegov-vojakov na armádnej základni v metropole Tunis si vyžiadala štyri obete a 15 zranených, pričom medzi obeťami je aj samotný útočník. Informovala o tom tuniská tlačová agentúra TAP s odvolaním sa na tamojších zdravotníkov.

Nemenovaný tuniský vojak spustil dnes streľbu v kasárňach na základni Bušúša v metropole Tunis, pričom okrem iných dvoch vojakov zastrelil tamojšieho plukovníka a následne obrátil zbraň proti sebe a spáchal samovraždu. Motivácia vojakovho konania nie je známa, konštatovala americká agentúra AP.

Hovorca tuniských ozbrojených síl krátko po streľbe potvrdil, že incident, kvôli ktorému evakuovali neďalekú školu, nebol útokom zvonka. Ministerstvo obrany dodalo, že situáciu mali pod kontrolou už od dopoludňajších hodín.

Tuniské bezpečnostné zložky sú v pohotovosti od marcového teroristického útoku na tuniské múzeum Bárdú, pričom dnešná tragédia sa odohrala iba kilometer od areálu tohto múzea. Útok naň podnikli 18. marca tohto roka dvaja Tunisania vyzbrojení samopalmi typu Kalašnikov. Zabili 21 turistov, prevažne z Nemecka, Poľska, Španielska a Talianska, a jedného policajta.