Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Vojak zastrelil siedmich kolegov a desiatich zranil

Streľba na základni bola podľa slov zmieneného hovorcu izolovaným incidentom a jej okolnosti sú predmetom vyšetrovania. Hovorca zdôraznil, že nešlo o teroristický útok. Foto: TASR/AP

Životy siedmich vojakov si dnes vyžiadala streľba na vojenskej základni Bušúša v metropole Tunis. Jeden z vojakov tam spustil paľbu na svojich kolegov a následne spáchal samovraždu.

Tunis 25. mája (TASR) - Životy siedmich vojakov si dnes vyžiadala streľba na vojenskej základni Bušúša v metropole Tunis. Jeden z vojakov tam spustil paľbu na svojich kolegov a následne spáchal samovraždu, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na tuniské ozbrojené sily.

Hovorca tuniského rezortu obrany informoval, že pri dnešnom incidente utrpelo zranenia ešte ďalších desať vojakov.

Podľa jeho slov mal páchateľ "rodinné problémy a trpel poruchami správania". Útočníka pritom v minulosti preradili do pomocnej armádnej jednotky, kde nemohol narábať so zbraňami.

Streľba na základni bola podľa slov zmieneného hovorcu izolovaným incidentom a jej okolnosti sú predmetom vyšetrovania. Hovorca zdôraznil, že nešlo o teroristický útok.

Bezpečnostné zložky po udalosti zaistili okolie vojenskej základe Bušúša a s pomocou armádnych vrtuľníkov prehľadávali miesto činu. Medzi siedmimi zastrelenými je aj armádny dôstojník v hodnosti plukovníka.

Tuniské bezpečnostné zložky sú v pohotovosti od marcového teroristického útoku na tuniské múzeum Bardo. Útok naň podnikli 18. marca tohto roka dvaja Tunisania vyzbrojení samopalmi typu Kalašnikov. Zabili 21 turistov prevažne z Nemecka, Poľska, Španielska a Talianska, a jedného policajta.