Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Vojna drogových gangov v Marseille má tento rok rekordných 49 obetí

Na archívnej snímke francúzska polícia. Foto: TASR/AP

Druhé najväčšie mesto Francúzska, ležiace na južnom pobreží krajiny, už celé roky trápi obchodovanie s drogami a boj medzi gangmi.

Marseille 30. decembra (TASR) - Pri boji konkurenčných skupín na drogovej scéne vo francúzskom meste Marseille prišlo tento rok o život 49 ľudí, čo je výrazne viac ako v predošlých rokoch. S odvolaním sa na prokuratúru o tom v sobotu informovali miestne noviny La Provence. TASR o tom píše podľa agentúry DPA.

Najnovšou obeťou sa stal 22-ročný muž, na ktorého niekto spustil streľbu z kalašnikova, keď v piatok večer nastupoval do auta na parkovisku podniku rýchleho občerstvenia. Muža známeho polícii na mieste oživovali, neskôr však zomrel v nemocnici.

Na tej istej ulici zastrelili v noci na druhý sviatok vianočný muža, ktorého už v minulosti odsúdili za obchodovanie s drogami.

Denník La Provence uviedol, že vybavovanie si účtov medzi drogovými gangmi si tento rok v Marseille okrem 49 mŕtvych vyžiadalo 118 zranených, z nich 18 neplnoletých.

Druhé najväčšie mesto Francúzska, ležiace na južnom pobreží krajiny, už celé roky trápi obchodovanie s drogami a boj medzi gangmi. V roku 2022 evidovali na tamojšej drogovej scéne 32 mŕtvych a 33 zranených, v roku 2021 zomrelo 25 ľudí a 21 ďalších utrpelo zranenia.