Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Volebná komisia potvrdila víťazstvo kandidáta Jobbiku v Tapolci

Foto: TASR/Štefan Puškáš

Voliči z Tapolce a okolia volili náhradníka za vlani zosnulého maďarského parlamentného poslanca bloku Fidesz-KDNP Jenöa Lasztoviczu.


Budapešť 16. apríla (TASR) - Volebná komisia individuálneho volebného obvodu v maďarskej Tapolci dnes potvrdila, že doplňujúce voľby, ktoré sa konali minulú nedeľu, vyhral kandidát ultrapravicovej strany Jobbik Lajos Rig. Informovala o tom agentúra MTI.

Rig dostal celkovo 10.608 hlasov, čo predstavuje 35,49 percent oprávnených voličov. Porazil kandidáta vládneho bloku Fidesz-KDNP Zoltána Fenyvesiho, ktorého volilo 34,27 percent voličov.

Urny s voličskými hlasmi v jednom z volebných okrskov otvorili a spracovali iba dnes po tom, čo priviezli hlasy odovzdané na maďarských veľvyslanectvách v zahraničí.

Voliči z Tapolce a okolia volili náhradníka za vlani zosnulého maďarského parlamentného poslanca bloku Fidesz-KDNP Jenöa Lasztoviczu. Vo februárových doplňujúcich voľbách vo volebnom obvode mesta Veszprém prehrou kandidáta Fidesz-KDNP prišiel vládny blok o dvojtretinovú väčšinu v parlamente.