Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

VONDRÁČKOVÁ exkluzívne pre TABLET.TV: Pravda o slovenských fanúšikoch

Na snímke Helena Vondráčková Foto: TABLET.TV

Zaspievať k 70. narodeninám Heleny Vondráčkovej prišli do pražskej O2 Arény Vašo Patejdl či skupina Fragile. Po koncerte poskytla Vondráčková rozhovor pre TABLET.TV.

Praha 22. januára (TABLET.TV) – Helena Vondráčková oslávila svoje životné jubileum koncertovaním. Pri tejto príležitosti zorganizovala narodeninové megakoncerty tak v Bratislave, ako aj v Prahe. Slovenskí fanúšikovia sú energickejší a viac spontánni, povedala exkluzívne pre TABLET.TV po vystúpení v českej metropole Praha. "Rozdiely medzi českým a slovenským publikom nerobím. Môžem ale povedať, že slovenská južanská krv je citeľná a ľudia sú tu viac energickí a spontánni," uviedla Vondráčková, ktorá počas koncertu zaspomínala aj na rozdelenie Československa.

Ako slovenských fanúšikov, tak aj českých prekvapila viacerými hosťami z domácej i slovenskej hudobnej scény. Zaspievať k 70. narodeninám Heleny Vondráčkovej prišli do pražskej O2 Arény Vašo Patejdl či skupina Fragile. "V Prahe, tak ako v Bratislave, som mala veľa hostí, ktorých si veľmi vážim. Veľmi ma teší, že tu boli hostia aj zo Slovenska - Vašo Patejdl, skupina Fragile. Myslím si, že ľudia boli absolútne nadšení a vôbec nechceli ísť domov," poznamenala. Zoznam hostí doplnili Bára Basiková aj Michal David.

Ako uviedla Vondráčková, koncert mal byť prechádzkou jej už viac ako 50-ročnou speváckou kariérou. Zaspievala skladby, ktoré odštartovali jej pôsobenie na hudobnej scéne i nové z najnovšieho albumu, ktorý predstavila v minulom roku. Pre TABLET.TV Vondráčková uviedla, že v tomto roku nové skladby nepredpokladá. "Nový album v tomto roku nechystám. Akékoľvek nápady sú iba v plienkach. Nedávno som predstavila svoj najnovší album Dávno vím svý. Počkáme, kým pekne doznie, a potom uvidíme, či niečo nové v tomto roku vytvoríme," uzavrela.

Pozrite si záznam rozhovoru so speváčkou Helenou Vondráčkovou exkluzívne pre TABLET.TV.