Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 18. jún 2024Meniny má Meniny má Vratislav
< sekcia Zahraničie

Vrah postrieľal rukojemníkov, nakoniec skoncoval i sám so sebou

Foto: TASR/AP Photo

Streľba a rukojemnícka dráma sa začala ráno, keď sa malo začať s vysťahovaním neplatičov nájomného z bytu.

Karlsruhe 4. júla (TASR) - Ozbrojený 53-ročný muž, ktorý zajal dnes v Karlsruhe rukojemníkov a zabarikádoval sa s nimi v byte, podľa informácií vyšetrovateľov a prokuratúry následne obete prakticky popravil. Trestný čin štvornásobnej vraždy, o ktorom hovorí polícia, si mal naplánovať. Po jeho dokonaní skoncoval sám so sebou, informovala agentúra DPA.

Vrchný prokuratúr Gunter Spitz dnes predstaviteľom médií v Karlsruhe povedal, že v čase policajnej akcie, pri ktorej boli použité strelné zbrane, boli už rukojemníci po smrti.

Streľba a rukojemnícka dráma sa začala zhruba o 09.00 h, keď sa malo začať s vysťahovaním neplatičov nájomného z bytu.

K policajnému zásahu došlo až v poludňajších hodinách, keď príslušníci bezpečnostných zložiek zaznamenali dym unikajúci z bytu.

Jedna z obetí - súdny úradník, ktorý mal na vysťahovanie dohliadať - s podobným vývojom nemohol podľa prokurátora vôbec rátať, pretože páchateľ-poľovník nebol nikdy v minulosti spájaný s násilnou trestnou činnosťou.

Jedného z rukojemníkov - sociálneho pracovníka radnice, ktorý sprevádzal súdneho úradníka - páchateľ prepustil po asi 45 minútach. Ten pri opúšťaní objektu začul ďalšie výstrely a informoval políciu.

Obeťami vrahovej streľby sa stali 47-ročný súdny úradník, 33-ročný zámočník, 55-ročná páchateľova družka a majiteľka spomínaného bytu, ako aj 49-ročný muž, ktorý mal byt prevziať.