Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

V náhodne objavených vrakoch áut našla polícia šesť kostier

Polícia v americkom štáte Oklahoma našla zvyšky šiestich tiel v dvoch náhodne objavených vrakoch áut v jazere Foss. Môže ísť o ľudí, ktorí boli nezvestní celé desaťročia, uviedla vo štvrtok 19. septembra 2013 tlačová agentúra DPA. Foto: FOTO TASR/AP

Úrady sa teraz snažia identifikovať nájdené telá pomocou testov DNA.

Washington 19. septembra (TASR) - Polícia v americkom štáte Oklahoma našla zvyšky šiestich tiel v dvoch náhodne objavených vrakoch áut v jazere Foss. Môže ísť o ľudí, ktorí boli nezvestní celé desaťročia, uviedla dnes tlačová agentúra DPA.

Úrady sa teraz snažia identifikovať nájdené telá pomocou testov DNA. Pôvodne chcela polícia len v jazere vyskúšať nový sonarový prístroj. Pritom sa minulý týždeň našli úplne zhrdzavené a blatom pokryté autá - Chevrolet z roku 1952 a Chevrolet Camaro z roku 1969.

Keď v utorok autá vyťahovali, potápači objavili šesť kostier. Úrady teraz dúfajú, že to pomôže objasniť desaťročia staré prípady zmiznutých osôb, a príbuzných požiadali o DNA.

V roku 1969 sa stratili traja ľudia z neďalekej obce Canute a jedným z nich bol aj John Alva Porter. Jeho vnučka vyslovila nádej, že sa vyriešilo tajomstvo zmiznutia jej starého otca.

V prípade auta typu Chevrolet Camaro by mohlo ísť o troch miestnych tínedžerov, nezvestných od roku 1970, uviedli noviny Daily Elk Citian.