Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 30. máj 2024Meniny má Ferdinand
< sekcia Zahraničie

Všetci obyvatelia bytov, kam vrazila stíhačka, sú v poriadku

Foto: TASR/AP

Šéf hasičsko-záchranárskej jednotky v meste Virginia Beach, kde k nehode došlo, Tim Riley povedal, že hospitalizovaná osoba je napriek predpokladaným zlomeninám v dobrom stave.

Washington 7. apríla (TASR) - Všetci obyvatelia komplexu bytových domov pre seniorov v americkej Virgínii, do ktorého sa v piatok počas cvičného letu zrútila stíhačka námorníctva, sú v poriadku. Len jeden obyvateľ je stále hospitalizovaný s menšími zraneniami, oznámili dnes záchranári.

Šéf hasičsko-záchranárskej jednotky v meste Virginia Beach, kde k nehode došlo, Tim Riley povedal, že hospitalizovaná osoba je napriek predpokladaným zlomeninám v dobrom stave. "Nikto nie je nezvestný," povedal Riley agentúre Reuters.

Stíhačka F/A-18 sa medzi domy zrútila krátko po štarte z neďalekej základne v dôsledku "katastrofickej mechanickej poruchy," uviedol Pentagón. Lietadlo poškodilo šesť dvojpodlažných budov a pri nehode utrpelo zranenia sedem osôb, vrátane oboch členov posádky, ktorí sa stihli katapultovať. Piloti pred dopadom stihli vypustiť veľkú časť paliva, čím predišli väčšiemu výbuchu.

Predstavitelia mesta teraz hľadajú ubytovanie pre približne 60 obyvateľov zničených bytov.