Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Výbuch bomby poškodil daňový úrad v juhotalianskej Kalábrii

Talianska polícia Foto: TASR/AP

Explózia rozbila okná a poškodila hlavný vstup do budovy, avšak nikoho nezranila. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil.

Rím 16. júna (TASR) - Výbuch podomácky vyrobenej nálože poškodil v noci nadnes budovu daňového úradu na juhu Talianska. Ide o ďalší zo série podobných útokov voči talianskym daňovým úradom.

Bomba vybuchla pred sídlom úradu v kalábrijskom meste Lamezia Terme. Explózia rozbila okná a poškodila hlavný vstup do budovy, avšak nikoho nezranila. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil.

Vlani v decembri zaslali na daňový úrad Equitalia v Ríme dve listové bomby a v januári 2012 explodovali tri nálože pred jeho pobočkou v Neapole.

Jedna z listových bômb bola zadržaná pred doručením, druhá však zranila ruku a tvár generálneho riaditeľa Equitalie. K zaslaniu bômb sa prihlásilo zoskupenie s názvom Neformálna anarchistická federácia (FAI).

Vlna útokov vyvolala v krízou postihnutom Taliansku obavy z návratu politicky motivovaného násilia, aké krajina zažila v 70. rokoch. Talianska polícia tento týždeň vykonala rozsiahly zásah proti anarchistom po celej krajine, počas ktorého zatkla 40 ľudí podozrivých zo spojenia s FAI.