Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

VÝBUCH NA ČERPACEJ STANICI: Hlásia dvoch mŕtvych a desať zranených

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Explózia podľa správ talianskych médií nastala, keď cisternové vozidlo prevážajúce horľavú kvapalinu prečerpávalo pohonné hmoty.

Rím 5. decembra (TASR) - Dvaja ľudia zahynuli a prinajmenšom desať ďalších utrpelo zranenia pri výbuchu, ku ktorému došlo v stredu na čerpacej stanici severovýchodne od talianskej metropoly Rím. S odvolaním sa na miestnych hasičov i políciu o tom informovala agentúra AFP.

Explózia podľa správ talianskych médií nastala, keď cisternové vozidlo prevážajúce horľavú kvapalinu prečerpávalo pohonné hmoty. Došlo k nej na stanici pri diaľnici Salaria zhruba 30 kilometrov severovýchodne od talianskeho hlavného mesta.

"Zomrel hasič, rovnako ako aj civilista," informoval na Twitteri taliansky hasičský zbor. Antonio Mannoni, šéf polície v Rieti, ktoré je k zmienenej stanici najbližším mestom, uviedol, že zranenia utrpelo desať ľudí, z ktorých dvaja sú vo vážnom stave.

Prepravu zranených do nemocníc v Ríme zaistili sanitky i tri vrtuľníky. Na záberoch talianskej televízie je vidieť, že oheň sa už hasičom podarilo dostať pod kontrolu.

Diaľnica Salaria, ktorá spája Rím s prístavným mestom Porto d'Ascoli pri Jadranskom mori, bola po nehode uzatvorená v oboch smeroch.