Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Samovražedný útok na policajnú stanicu v Turecku zabil 14 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Agentúra Anadolu z útoku obvinula Stranu kurdských pracujúcich, ktorá sa zapojila do viacerých útokov od vlaňajšieho júla.

Cizre/Bratislava 26. augusta 2016 (Teraz.sk) - Na 14 mŕtvych a najmenej 78 zranených stúpol počet obetí dnešného bombového útoku, ku ktorému došlo v meste Cizre ležiacom na juhovýchode Turecka v provincii Širnak, kde na kontrolnom stanovišti neďaleko budovy riaditeľstva poriadkovej polície vybuchlo nákladné auto naložené výbušninami. Informovala o tom spravodajská televízia CNN Türk.

Zo 14 mŕtvych je 11 policajtov a traja civilisti. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil, no agentúra Anadolu ho pripísala militantom zo Strany kurdských pracujúcich (PKK). Turecký premiér Binali Yildirim na dnešnej tlačovej konferencii v Istanbule prisľúbil odplatu za "odporný" čin v Cizre.




Výbuch silnej nálože nastal približne o 06.40 h miestneho času (05.40 h SELČ) a takmer úplne zničil budovu.



Spravodajský kanál NTV ukázal veľký oblak dymu, ktorý sa valil z miesta činu. V provincii Sirnak na hraniciach so Sýriou a Irakom žije veľká kurdská populácia.




Vo štvrtok turecký ministra vnútra Efkan Ala obvinil skupinu z útoku na konvoj prepravujúci hlavného vodcu opozičnej strany Kemala Kılıçdaroğlua.

Vláda tento mesiac obvinila PKK zo série na juhovýchodne krajiny. Skupina sa za ten čas prihlásila k zodpovednosti za najmene jeden útoku na policajnú stanicu.