Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Výbuch nálože v aute si vyžiadal v Pakistane najmenej 11 obetí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

K explózii došlo pred sídlom policajného veliteľstva pre provinciu Balúčistán. Zatiaľ však nie je jasné, či terčom útoku bola práve polícia a či šlo o samovražedný atentát.

Islamabad 23. júna (TASR) - Životy najmenej 11 ľudí a najmenej 20 zranených si dnes v pakistanskom meste Kvéta vyžiadal výbuch bombovej nálože nastraženej v aute.

K explózii došlo pred sídlom policajného veliteľstva pre provinciu Balúčistán. Zatiaľ však nie je jasné, či terčom útoku bola práve polícia a či šlo o samovražedný atentát. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil.

Kvéta je metropolou nepokojnej provincie Balúčistán, ktorá susedí s Afganistanu a Irán. Provincia bohatá na nerastné suroviny zažíva násilnosti islamistických militantov, ale aj džihádistov a nacionalistických povstalcov, ktorí bojujú za nezávislosť provincie od zvyšku krajiny.

Minulý mesiac militanti hlásiaci sa k džihádistickej organizácii Islamský štát (IS) uniesli v Kvéte dvoch Číňanov a neskôr na internete zverejnili video zachytávajúce zrejme ich mŕtve telá.

Čína v Balúčistáne vybudovala prístav ako súčasť svojho projektu v hodnote 60 miliárd dolárov, ktorého cieľom je vytvorenie pozemnej a námornej obchodnej cesty cez Pakistan až na trhy krajín Blízkeho východu, Európy a Afriky.