Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Počet obetí po výbuchu bomby v Nigérii stúpol na 20 ľudí

Násilie v Nigérii Foto: TASR/AP

K výbuchu došlo v skorých ranných hodinách na autobusovej stanici, keď bola pred blížiacimi sa sviatkami plná ľudí.

Abuja 22. decembra (TASR) - Na najmenej 20 mŕtvych a 60 zranených stúpol počet obetí výbuchu nálože uloženej v aute, ku ktorému došlo dnes ráno v meste Gombe na severovýchode Nigérie. Informovala o tom agentúra AP.

"Výbuch nálože spálil na nepoznanie najmenej 20 ľudí a ďalších 60 bolo prevezených do nemocnice," uviedol zástupca Červeného kríža Abubakar Yakubu.

Podľa zástupcu policajného náčelníka Fwajeho Atajiriho k výbuchu došlo v skorých ranných hodinách, keď bola stanica pred blížiacimi sa sviatkami plná ľudí.

Atajiri odmietol špekulovať o tom, kto je za výbuch bomby zodpovedný, avšak na odľahlom severovýchode krajiny opakovane podniká bombové útoky na civilistov islamistická organizácia Boko Haram, ktorá sa tam usiluje o vytvorenie islamského štátu.

Podozriví členovia tejto organizácie pred týždňom pri prepade dediny Gumsuri na severovýchode Nigérie uniesli 172 žien a detí a zabili ďalších 35 ľudí. V zajatí Boko Haram zostáva zhruba 200 dievčat unesených ešte v apríli zo školy v rovnakej časti krajiny.