Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Pri výbuchu plynu v budove cirkevnej školy zahynuli dvaja zamestnanci

Na Facebooku sa objavili snímky, na ktorých je zachytený aktuálny stav budovy po výbuchu. Foto: Facebook

Jeden zo zranených prijatých do minneapolskej nemocnice je v kritickom stave. Všetci zranení sú dospelí.

Washington 3. augusta (TASR/TERAZ.SK) - Dvaja ľudia zahynuli a deväť ďalších utrpelo v stredu zranenia pri výbuchu zemného plynu a čiastočnom zrútení budovy súkromnej cirkevnej školy v meste Minneapolis v americkom štáte Minnesota.

Akadémia Minnehaha vo vyhlásení na Facebooku uviedla, že pri nešťastí stratila dvoch zamestnancov - školníka Johna Carlsona (81) a vrátničku Ruth Bergovú (47).

"Akadémia Minnehaha je dnešnými udalosťami hlboko zarmútená," dodala škola vo vyhlásení a poprosila o modlitby za obete, ranených a celú akadémiu.

Jeden zo zranených prijatých do nemocnice je v kritickom stave. Všetci zranení sú dospelí.

Výbuch nastal v čase, keď na plynovom zariadení v budove Akadémie Minnehaha pracovali zamestnanci dodávateľskej firmy, uviedol na mieste tragédie na tlačovej konferencii zástupca veliteľa hasičského zboru v Minneapolise Bryan Tyner.

Hasiči hľadajú v troskách prípadné vzduchové bubliny a zároveň preverujú stupeň narušenia budovy, ktorá je súčasťou väčšieho komplexu, dodal Tyner.

Akadémia Minnehaha je súkromná kresťanská škola v južnej časti mesta Minneapolis a má približne 825 žiakov od predškolského veku až po 12. triedu, napísali miestne noviny Star-Tribune.

"Ďakujeme všetkým zasahujúcim záchranárom za ich úsilie a celej komunite, ktorá nám v tento tragický deň prejavuje toľko podpory," uviedla škola vo vyhlásení.