Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Výbuch v chemickej továrni si vyžiadal šesť mŕtvych a 30 zranených

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Priemyselné nehody sú v Číne pomerne bežné. Ich veľmi častou príčinou je nedodržiavanie bezpečnostných predpisov.

Peking 21. marca (TASR) - Najmenej šesť mŕtvych a 30 ťažko zranených si vyžiadala explózia, ktorá vo štvrtok ráno otriasla chemickou továrňou v meste Jen-čcheng ležiacom vo východočínskej provincii Ťiang-su. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovala agentúra AFP.

Úrady dodali, že mnoho ďalších ľudí utrpelo pri výbuchu a následnom požiari ľahšie zranenia. Príčina explózie zatiaľ nie je známa.

Agentúra Sinchua s odvolaním sa na svedkov uviedla, že výbuch spôsobil požiar v továrni na hnojivá.

Videozáznamy publikované štátnymi médiami na čínskej sociálnej sieti Weibo zachytávajú obrovskú explóziu a požiar, pričom plamene dosahovali až po strechu chemickej továrne. Na iných záberoch bolo nad miestom výbuchu vidno hustý tmavý dym. Agentúre AFP, ktorá o incidente informovala, sa nepodarilo overiť obsah videa.

Priemyselné nehody sú v Číne pomerne bežné. Ich veľmi častou príčinou je nedodržiavanie bezpečnostných predpisov. Poslednou veľkou nehodou bol vlani v novembri výbuch kamióna prepravujúceho horľavé chemikálie. Došlo k nemu pri vchode do chemickej továrne v severočínskom meste Čang-ťia-kchou, ktoré bude jedným z dejísk zimnej olympiády v roku 2022. Výbuch si vyžiadal 23 obetí a 22 zranených.