Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Výbuch v tureckej provincii Diyarbakir neprežili štyria ľudia

Štyroch mŕtvych a 17 zranených si vyžiadal mohutný výbuch, ktorý otriasol vo štvrtok večer okresom Sarikamiš v provincii Diyarbakir ležiacej na juhovýchode Turecka. Foto: TASR/AP

Ako uviedlo turecké ministerstvo vnútra, obeťami explózie pri mestečku Hani sú militanti zo Strany kurdských pracujúcich, ktorí zahynuli pri nakladaní výbušnín na ukradnutý kamión.

Diyarbakir 13. mája (TASR) - Štyroch mŕtvych a 17 zranených si vyžiadal mohutný výbuch, ktorý otriasol vo štvrtok večer okresom Sarikamiš v provincii Diyarbakir ležiacej na juhovýchode Turecka.

Ako uviedlo turecké ministerstvo vnútra, obeťami explózie pri mestečku Hani sú militanti zo Strany kurdských pracujúcich (PKK), ktorí pripravovali teroristický útok a zahynuli pri nakladaní výbušnín na ukradnutý kamión.

Zranenými sú civilisti, pričom stav dvoch z nich je kritický, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje.

Podľa televízie CNN Türk v dôsledku výbuchu vypadla v okrese Sarikamiš elektrina a domy v blízkosti miesta činu boli poškodené. Svedkovia tvrdili, že výbuch bolo počuť až v prevažne kurdskom meste Diyarbakir vzdialenom vyše desať kilometrov.

K incidentu došlo iba niekoľko hodín po tom, čo osem ľudí utrpelo zranenia pri výbuchu diaľkovo odpálenej nálože umiestnenej v aute pri vchode do kasární v istanbulskej štvrti Sancaktepe.