Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Výbušnina v Brne: Česká polícia zasahuje celoštátne proti extrémistom

Ilustračné foto Foto: TASR/Bohdan Kopčák

Pražské mestské zastupiteľstvo uvalilo zatiaľ na prípad informačné embargo.

Praha 28. apríla (TASR) - Po celom Česku prebieha dnes zásah Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ) namierený proti extrémistom, informovali české médiá. Podľa spravodajského servera Novinky.cz našla polícia v Brne veľmi nebezpečný predmet - údajne ide o trúbku naplnenú výbušninou - a po celej republike zatkla okolo desiatky ľudí.

Webové vydanie denníka Mladá fronta DNES uviedlo, že v jednom byte panelového domu v Brne polícia údajne objavila nástražný výbušný systém.

Hovorca ÚOOZ Pavel Hanták potvrdil, že v súvislosti s extrémizmom "vykonávame úkony trestného konania po celej Českej republike. Nad prípadom vykonáva dozor Mestské štátne zastupiteľstvo v Prahe". Citovali ho Novinky.cz.

Povedal, že v mestskej časti Brno-Královo Pole objavili podozrivý predmet, ktorý pyrotechnik označil za vysoko rizikový. Následne boli prijaté "prísne bezpečnostné opatrenia".

Pražské mestské zastupiteľstvo uvalilo zatiaľ na prípad informačné embargo. Podrobnosti akcie zverejní polícia o niekoľko dní.