Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Na východe Ukrajiny pokračovali sporadické boje

Archívne foto Foto: TASR/AP

Samozvaný primátor mesta Slovjansk Viačeslav Ponomariov agentúre Interfax povedal, že jeho muži odrazili v noci nadnes útok vládnych síl a zabili sedem útočníkov.

Kyjev 18. mája (TASR) - Aj v noci nadnes pokračovali na východe Ukrajiny sporadické boje medzi ukrajinskými silami a proruskými separatistami. Každá strana však o ich priebehu informovala inak.

Samozvaný primátor mesta Slovjansk Viačeslav Ponomariov agentúre Interfax povedal, že jeho muži odrazili v noci nadnes útok vládnych síl a zabili sedem útočníkov.

Ministerstvo obrany v Kyjeve uviedlo, že ukrajinskí vojaci odrazili dva útoky militantov - jeden v Charkovskej oblasti, druhý v Slovjansku v Doneckej oblasti, pričom pri nich utrpeli zranenia štyria ľudia. Proruskí separatisti zaútočili podľa ministerstva tiež na základňu Národnej gardy pri meste Izjum. Výsledkom týchto bojov sú dvaja zranení príslušníci Národnej gardy.

Túto noc separatisti zaútočili aj štyri kontrolné stanovištia ukrajinskej armády na okrajoch Slovjanska, zriadených v rámci protiteroristickej operácie. V prestrelkách boli zranení dvaja vojaci, informovalo ministerstvo obrany.

Rezort zároveň poprel predchádzajúce medializované informácie o prebiehajúcich bojoch v Doneckej oblasti v blízkosti miest Slovjansk a Kramatorsk.

Predstavitelia Národnej gardy v Kyjeve oznámili, že časť jednotky v Doneckej oblasti prebehla v sobotu k proruským silám. Proti prebehlíkom sa preto začalo vyšetrovanie za vlastizradu. V dôsledku toho museli zvyšní gardisti presunúť svoju základňu aj s technikou.