Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

VYHRÁŽAL SA, ŽE VYSTRIEĽA ŠKOLU: Neskôr povedal, že ide o žart

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Hovorkyňa školy v Libereckom kraji dodala, že na škole platia bezpečnostné opatrenia, ktoré majú zaistiť bezpečnosť študentov.

Praha 16. mája (TASR) - Tínedžer sa vyhrážal, že vystrieľa školu vo Vysokom nad Jizerou v českom Libereckom kraji. Pri výsluchu uviedol, že išlo o hlúpy žart. Polícia zdôraznila, že ho to zodpovednosti nezbavuje, a začala proti nemu trestné stíhanie. Na základe serverov iDNES.cz a Novinky.cz o tom informuje spravodajkyňa TASR.

"V utorok sme prijali oznámenie od zamestnankyne školy o tom, že niekto sa anonymne vyhráža streľbou na integrovanej strednej škole. Vzhľadom na citlivosť témy sa tým okamžite začala zaoberať kriminálna polícia," povedala hovorkyňa krajskej polície Ivana Baláková.

Podľa stanice CNN Prima News sa v škole objavili lístočky s QR kódmi, ktoré po naskenovaní zobrazili správu: "16.5.2024 vystrieľam školu. Dávajte si pozor." Autora vyhrážok policajti vypátrali v priebehu niekoľkých hodín. Podľa Balákovej ide o tínedžera mladšieho než 18 rokov. Keď mal pri výsluchu vysvetliť svoje konanie, podľa hovorkyne uviedol, že išlo o "hlúpy žart".

Polícia podotkla, že to ho zodpovednosti nezbavuje. "Neukončíme úkony trestného konania len preto, že si niekto robil žarty. Zodpovednosť tej osoby je daná," zdôraznila Baláková s tým, že právnu kvalifikáciu polícia ešte len určí. Mladistvá osoba môže dosiahnuť maximálne polovicu trestu z trestného zákonníka.

Hovorkyňa dodala, že na škole platia bezpečnostné opatrenia, ktoré majú zaistiť bezpečnosť študentov. Nechcela komentovať, ako dlho potrvajú alebo o aké opatrenia konkrétne ide.





(spravodajkyňa TASR Barbora Vizváryová)