Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Zahraničie

Výrobca energetických nápojov Red Bull čelí naďalej vydieraniu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Na scéne sa objavil nový výhražný list.

Fuschl/Viedeň 25. marca (TASR) - Necelé dva týždne po zverejnení informácií o vydieraní výrobcu energetických nápojov Red Bull so sídlom vo Fuschli v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko sa objavil na scéne nový výhražný list. Informáciu zverejnila dnes s predstihom rakúska tlačová agentúra APA s odvolaním sa na utorkové vydanie denníka Kurier.

Ani predstavitelia výrobcu, ani zástupcovia prokuratúry v Salzburgu sa dnes k tejto správe nevyjadrili.

Neznámi páchatelia pohrozili výrobcovi znečistením plechoviek baktériami, ak im nevyplatí požadovanú sumu, o ktorej výške nie sú známe zatiaľ žiadne konkrétnosti.

V novom liste, ktorý má redakcia Kurieru k dispozícii, odosielatelia píšu: "Red Bull opätovne ignoruje naše požiadavky po krátkych pseudorokovaniach, aj keď si jeho nehygienický a nie bezpečný systém otvárania plechoviek vyžiadal už početné obete". Autori listu avizujú, že sa mienia aktivizovať, aby odhalili verejnosti snahy výrobcu o utajenie niektorých skutočností.

Prokuratúra v rakúskom Salzburgu sa kauzou zaoberá už od začiatku mesiaca.

Samotný výrobca zverejnil fakty o vydieraní až 14. marca s tým, že je už niekoľko týždňov terčom vydierania pod hrozbou znečistenia plechoviek s nápojmi. Pre zverejnenie kauzy sa rozhodol aj s ohľadom na zmiernenie významu medializácie ako možného prostriedku nátlaku zo strany páchateľov.

Neznáme osoby sa na výrobcu obrátili vraj elektronickou poštou a umiestnili už vzorky údajne znečistených plechoviek na regáloch v obchodnej sieti. Z predajní, v ktorých sa tak malo stať, výrobca doteraz nedostal žiadne reklamácie.

Páchatelia zrejme pohrozili použitím vody zo stôk pri umývaní plechových obalov výrobcu, čo by znamenalo hrozbu rôznych nákaz pre spotrebiteľov.