Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Zahraničie

Výroby ikonických Sandersových palčiakov sa ujme firma z Vermontu

Na archívnej snímke pletené rukavice vermontského senátora Bernieho Sandersa vo Washingtone 20. januára 2021. Foto: TASR/AP

Záber na zamysleného a izolovane sediaceho Sandersa sa od Bidenovej inaugurácie dostal do stoviek fotokoláží zverejňovaných na internete.

Washington 1. februára (TASR) - Učiteľka Jennifer Ellisová z amerického štátu Vermont našla výrobcu palčiakov, aké uplietla ako dar pre senátora Bernieho Sandersa. Ten si nimi chránil ruky počas inaugurácie nového prezidenta USA Joea Bidena a fotografia, ktorá ho s nimi zachytáva, sa stala hitom internetu.

Ako informovala agentúra AP, vzorované palčiaky bude vyrábať firma Teddy Bear z Vermontu. Časť zisku z ich predaja bude venovaná na dobročinné účely, uviedla Ellisová na svojom konte na sociálnej sieti Twitter.

Táto 42-ročná učiteľka je oddanou fanúšičkou socialistického senátora. Tento pár palčiakov mu poslala v roku 2016 - ako cenu útechy, keď ho v primárkach Demokratickej strany porazila Hillary Clintonová. Palčiaky uplietla z recyklovanej vlny, podšité sú tkaninou vyrobenou z recyklovaných plastových fliaš. Časom sa k Ellisovej donieslo, že Sanders ich nosí rád.

Odkedy fotoreportéri zvečnili snímku senátora Sandersa, ako 20. januára s týmito veľkými palčiakmi na rukách sleduje inauguráciu Joea Bidena, Ellisovej neprestal zvoniť telefón a dostala vyše 13.000 e-mailov od ľudí, ktorí si tieto rukavice chceli zaobstarať, pričom väčšinou nemali záujem len o jeden pár. Učiteľke sa napokon podarilo nájsť firmu schopnú vyrábať palčiaky podľa jej vzoru, takže sa ujdú všetkým, ako Ellisová oznámila vo svojom tvíte.

Záber na zamysleného a izolovane sediaceho Sandersa sa od Bidenovej inaugurácie dostal do stoviek fotokoláží zverejňovaných na internete. Sanders sa tak napríklad ocitol na spoločnej fotografii s účastníkmi mierovej konferencie v Jalte v roku 1945, vo videu k skladbe Gangnam Style, ale snímka bola zakomponovaná aj do výrazného vzoru šiat, v ktorých v deň Bidenovej inaugurácie pricestovala na Floridu medzičasom už bývalá prvá dáma Melania Trumpová.