Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Výroky matky strelca z Colorada boli zle pochopené

Páchateľa streľby v kine na predmestí amerického Denveru predviedli 23. júla 2012 na prvé súdne vypočúvanie. Predsedajúci sudca oznámil, že formálne obvinenia voči nemu vznesú až na budúci pondelok.James Eagan Holmes (24) predstúpil pred súd v Colorade neoholený, s oranžovo-červenými vlasmi v bordovej väzenskej uniforme. Podľa prítomných zástupcov médií počas pojednávania pôsobil dosť letargicky, ospalo až nepríčetne. Súd mu pridelil štátneho obhajcu. Foto: TASR/AP Photo

Advokátka vysvetlila, že výrok matky bol zle pochopený, keď sa z neho vyvodilo, že ju neprekvapila údajná účasť jej syna na vražednej streľbe.

San Diego 24. júla (TASR) - Advokátka rodiny Jamesa Holmesa - obvineného zo smrtiacej streľby v kine v coloradskom Denveri - označila za zle pochopený výrok jeho matky, ktorým reagovala v telefonáte s reportérom televízie ABC. Informovala o tom v noci nadnes tlačová agentúra Reuters.

Arlene Holmesová povedala ráno po streľbe do telefónu, že "máte správnu osobu". Podľa advokátky Lisy Damianiovej však iba reagovala na otázku, či je Arlene Holmesová a či je James Holmes jej synom. Matka teda myslela seba, že telefonuje ona osobne.

Damianiová vysvetlila, že Holmesovej výrok bol zle pochopený, keď sa z neho vyvodilo, že matku neprekvapila údajná účasť jej syna na vražednej streľbe. Advokátka dodala, že rodina sa rozhodla nehovoriť o Jamesovi Holmesovi.

Film Návrat Temného rytiera, na premiére ktorého Holmes zastrelil 12 ľudí a ďalších 58 zranil, zarobil počas víkendu v amerických a kanadských kinách menej, ako sa očakávalo. Podľa odhadov to malo byť 170 až 198 miliónov dolárov. Avšak snímka priniesla len 160,8 milióna dolárov.