Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Výsledky volieb ich sklamali.Vodca labouristov Miliband odstúpil

Na snímke šéf britskej Labouristickej strany Ed Miliband vyhlásil, že jeho strana zažila "veľmi rozčarovanú" noc po tom, ako výsledky volieb ukázali, že labouristi veľmi zaostávajú za konzervatívcami premiéra Camerona 8.mája 2015 v Doncastri. Foto: TASR/AP

Ed Miliband vyhlásil, že jeho strana zažila "veľmi rozčarovanú" noc.

Londýn 8. mája (TASR) - Vodca britskej labouristov Ed Miliband dnes odstúpil zo svojho postu kvôli výsledku strany vo štvrtkových parlamentných voľbách, v ktorých ju porazili konzervatívci premiéra Davida Camerona. Informovala o tom agentúra Reuters.

Labouristi očakávali tesný výsledok a boj o moc, ale Konzervatívna strana nakoniec získala v parlamente prevahu a môže vládnuť sama.

"Británia potrebuje Labouristickú stranu, ktorá sa dokáže opäť vybudovať, aby sme mohli mať opäť vládu, ktorá bude stáť za pracujúcimi ľuďmi," povedal Miliband.


Okrem Milibanda odstúpili zo svojich postov aj vodca liberálnych demokratov Nick Clegg a šéf euroskeptickej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) Nigel Farage po tom, ako prehral vo svojom volebnom obvode.

Rozčarovaná noc pre labouristov

Miliband vyhlásil, že jeho strana zažila "veľmi rozčarovanú" noc po tom, ako predbežné výsledky volieb ukázali, že labouristi veľmi zaostávajú za konzervatívcami premiéra Camerona.

"Toto bola pre Labouristickú stranu veľmi sklamaná a ťažká noc," povedal Miliband svojim prívržencom po tom, ako si udržal svoje parlamentné kreslo za Doncaster v severnom Anglicku.

Miliband priznal porážku a dodal, že je mu "hlboko ľúto", k čomu došlo inde v Británii, obzvlášť v Škótsku, kde podľa jeho slov stranu zmietol nárast nacionalizmu.