Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Vzbúrenci v Aleppe zaútočili na sídlo vládnej strany Baas

Snímka z videa zachytáva boje v meste Aleppo. Foto: TASR/AP

Sýrske observatórium pre ľudské práva so sídlom v Británii oznámilo, že v pondelok zahynulo v Sýrií sto ľudí, najmä v Aleppe a provincii Homs.

Bejrút 31. júla (TASR) - Sýrski vzbúrenci napadli dnes sídlo sýrskej vládnucej strany Baas a vojenskú nemocnicu v severosýrskom meste Aleppo. Nepretržité boje v meste prebiehajú už štvrtý deň.

Veliteľ Slobodnej sýrskej armády Abú Umar al-Halabí informoval agentúru DPA priamo z Aleppa, že vzbúrencom sa podarilo zaútočiť na sídlo strany Baas, vojenskú nemocnicu a sídlo miestneho vojenského súdu.

Podľa Halabího v boji prišlo o život šesť vzbúrencov. Pätnásť vládnych vojakov aj s vysoko postaveným dôstojníkom prešlo k vzbúrencom neďaleko vojenského súdu.

Halabí vyhlásil, že Slobodná sýrska armáda ovláda 60 percent mesta, ktoré je dôležitým obchodným uzlom, ale boj sa zostruje v štvrtiach Saláhuddín a as-Sukárí. Vládne sily podľa jeho slov používajú raketomety, ťažké delostrelectvo a vrtuľníky.

Aktvisti z hlavného mesta Damask oznámili agentúre DPA, že vládne sily ostreľovali delostrelectvom oblasti okolo palestínskeho utečeneckého tábora Jarmúk, ktorý sa nachádza v meste.

Sýrske observatórium pre ľudské práva so sídlom v Británii oznámilo, že v pondelok zahynulo v Sýrií sto ľudí, najmä v Aleppe a provincii Homs.