Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Z Bejrútu začala vysielať panarabská satelitná televízia al-Majadín

Al-Majadín oznámila, že bude podporovať Palestínčanov a všetky formy "odporu" a chce obmedziť vplyv televíznych staníc al-Džazíra a al-Arabíja, financovaných sunnitskými krajinami Zálivu.

Bejrút 11. júna (TASR) - Nová panarabská satelitná televízia začala dnes o 13.00 h SELČ vysielať z libanonského Bejrútu s cieľom pôsobiť proti vplyvu obľúbených televíznych staníc al-Džazíra a al-Arabíja, financovaných arabskými krajinami Perzského zálivu.

Televízna stanica al-Majadín oznámila, že bude podporovať Palestínčanov a všetky formy "odporu" a chce obmedziť vplyv televíznych staníc al-Džazíra a al-Arabíja, financovaných sunnitskými krajinami Zálivu, ktoré podporili povstanie v Sýrii.

Novú televíziu vedie bývalý reportér al-Džazíry, Tunisan Ghassan bin Džiddu, ktorý opustil vlani katarskú televíziu na protest proti jej spravodajstvu z povstania v Sýrii. Sýria sa považuje za súčasť osi "odporu" voči Izraelu a Západu, spolu so spojeneckým Iránom a libanonským militantným hnutím Hizballáh.

Al-Džazíra, ktorej majiteľom je katarská vláda, vysiela od roku 1993. V roku 2003 ju nasledovala al-Arabíja, ktorú kontroluje MBC Group zo Saudskej Arábie.