Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Z Kyjeva hlásia výbuchy, išlo zrejme o ďalší raketový útok

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa predbežných informácií bol v dôsledku raketového útoku na Kyjev zaznamenaný pád trosiek rakiet vo viacerých štvrtiach, pričom došlo k poškodeniu jedného bytového domu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 25. marca (TASR) - Úrady v ukrajinskej metropole Kyjev v pondelok dopoludnia z viacerých častí mesta hlásili niekoľko výbuchov, informovala agentúra AFP s tým, že v meste sa tesne predtým rozozneli sirény varujúce pred vzdušným útokom. Podľa britskej stanice BBC bol poplach medzičasom odvolaný.

Podľa predbežných informácií bol v dôsledku raketového útoku na Kyjev zaznamenaný pád trosiek rakiet vo viacerých štvrtiach, pričom došlo k poškodeniu jedného bytového domu. Informácie o prípadných zranených nateraz nie sú k dispozícii.

Ruská armáda nateraz nekomentovala správy o výbuchoch v Kyjeve, doplnila BBC.

Rádio Sloboda (RFE/RL) uviedlo, že krátky časový úsek medzi vyhlásením poplachu a výbuchmi môže naznačovať útok balistických alebo hypersonických rakiet.

Kyjev bol mohutnému raketovému útoku vystavený aj v noci na štvrtok 21. marca. Zranenia vtedy utrpelo asi desať ľudí. Ukrajinské jednotky protivzdušnej obrany vtedy informovali, že zostrelili všetky drony letiace smerom k mestu.

Najnovší útok na Kyjev sa odohral len niekoľko hodín po tom, čo vlnu dronových útokov zažili Odeská a Mykolajivská oblasť na juhu Ukrajiny.

Ukrajinská armáda v pondelok dopoludnia informovala, že ruská armáda zaútočila na južnú Ukrajinu deviatimi útočnými bezpilotnými lietadlami typu Šáhid, z ktorých osem bolo zostrelených.

Podľa ukrajinskej armády jeden dron zasiahol energetické zariadenie v Mykolajivskej oblasti. Ďalšie energetické zariadenie bolo poškodené v Odeskej oblasti v dôsledku padajúcich trosiek zo zostreleného dronu.

Ruská armáda nočný útok nekomentovala. AFP však pripomenula, že pred niekoľkými dňami ruská armáda potvrdila masívny úder na Ukrajinu, a to aj na jej energetickú infraštruktúru. Ukrajinské úrady ho označili za najväčší útok na energetický sektor za posledné obdobie. Niekoľko rakiet vtedy zasiahlo vodnú elektráreň na rieke Dneper.