Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Z verejnoprávnych médií v Maďarsku prepustia 177 ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR

Terajšie masové prepúšťanie bude už štvrtým v poradí. V roku 2011 vo dvoch etapách prepustili celkom 900 a vlani 200 zamestnancov.

Budapešť 8. januára (TASR) - Maďarský Fond na podporu poskytovateľov mediálnych služieb a správy majetku (MTVA), ktorý má na starosti výrobu spravodajstva a iných programov pre verejnoprávne médiá, avizoval dnes zámer hromadne prepustiť 177 zamestnancov. Informovala o tom agentúra MTI.

Dôvodom tohto kroku, v rámci ktorého v prvom a druhom štvrťroku 2015 prepustia 146 budapeštianskych a celkom 31 zamestnancov pracovísk v Pécsi a Segedíne, je racionalizácia výrobných procesov a znižovanie mzdových nákladov.

MTVA v záujme zmiernenia následkov hromadného prepúšťania začne rokovať s odborármi, píše sa vo vyhlásení fondu.

Terajšie masové prepúšťanie bude už štvrtým v poradí. V roku 2011 vo dvoch etapách prepustili celkom 900 a vlani 200 zamestnancov. Konečným cieľom vedenia je dosiahnuť stav 1600 zamestnancov.

Zamestnanci verejnoprávnych médií patria od 1. januára 2011 organizačne pod MTVA. Maďarská televízia MTV, Duna TV a maďarský rozhlas Magyar Rádió nevyrábajú programy, vytvárajú iba profil médií, ku ktorému rôzne programy objednávajú z tohto fondu.