Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Za každý izraelský útok príde odveta, varovali Hamas a Islamský džihád

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Po tom čo palestínski militanti vystrelili na južnú časť židovského štátu desiatky rakiet a mínometných granátov, izraelské vojenské lietadlá zaútočili na najmenej 25 cieľov Hamasu v pásme Gazy.

Jeruzalem 21. júna (TASR) - Za každý izraelský útok v pásme Gazy príde raketová odveta. V spoločnom vyhlásení to v stredu uviedli palestínske militantné skupiny Hamas a Islamský džihád.

Ako informoval denník Haarec, obe skupiny sa prihlásili k odpáleniu 45 striel z pásma Gazy na Izrael v noci na stredu. Išlo o odplatu za predchádzajúci izraelský útok. Izraelčania totiž predtým zaútočili na infraštruktúru Hamasu v reakcii na vypúšťanie šarkanov a héliom naplnených balónov s horiacimi a zápalnými predmetmi na územie Izraela.

Po tom čo palestínski militanti vystrelili v noci na južnú časť židovského štátu desiatky rakiet a mínometných granátov, izraelské vojenské lietadlá zaútočili na najmenej 25 cieľov Hamasu v pásme Gazy.

Izraelská armáda uviedla, že na územie Izraela vystrelených približne 45 rakiet a mínometných granátov, pričom sedem z nich zneškodnila protivzdušná obrana a najmenej tri spadli ešte na územie Gazy.

Niekoľko rakiet vybuchlo v Izraeli a spôsobilo majetkové škody, obete ani zranenia však nehlásila ani jedna strana. Izraelská televízia Kanál 10 odvysielala zábery domov a vozidiel posiatych šrapnelmi.